Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Recept | Cupcakes met botercrème

11-08-2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
343 keer bekeken
  •  
Gerard FB.00_00_03_06.Still001
Slapeloze nachten. Blijven malen. Constant denken. Terwijl je wil dromen. Het liefst elke nacht. Van die zoete smaak, de mooie kleur en die verse geur uit de oven. Watertandend, smachtend, met een hongerig gevoel. Snakkend… naar die cupcake met botercrème. Hmmm… Deze zijn echt het allerlekkerst.

Maar wat heb je er voor nodig?

Nou, chop chop. Gooi wat water in je bakkes, maak je wakker uit je droom en ga terug naar de realiteit: de supermarkt. Je hebt aardig wat nodig dus hopelijk heb je een lijstje bij je voor de cupcakes van je dromen: 125 gram roomboter, 125 gram kristalsuiker, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepels melk en 2 eieren op kamertemperatuur. (Op basis van dit recept)
Maar dat is nog niet alles. Voor de echte, complete, boterzachte traktatie, de Crème de la botercrème, heb je nodig: 250 gram poedersuiker, 250 gram boter, 2 eetlepels heet water en een theelepel vanille extract. (Op basis van dit recept)

En hoe moet je het maken?

Nou, het is heel simpel:
1. Zet de oven aan zo warm als je bed voelt op een zomeravond. 170 graden is genoeg. Plaats dan het rooster in het midden. Zet je cupcake-bakblik - het nieuwe 14 letterwoord voor Lingo - ook maar vast op het aanrecht met de vormpjes in de aanslag en de beslagdroom kan beginnen.
2. We beginnen natuurlijk eerst met de cupcakes. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Niet te zacht, niet te hard, precies zoals je je kussen ook wil. Doe de suiker er beetje bij beetje bij terwijl je aan het mixen bent en maak er echt een zoete droom van. Blijf mixen tot het een luchtige massa wordt.
3. Voeg dan de eieren één voor één toe. Zorg ook dat de eieren op kamertemperatuur zijn, dat maakt het beslag luchtiger. Hou even goed vast aan je mixer, span die spieren aan want alle eieren moeten goed opgenomen worden! Voor de man van je dromen is dat een eitje, maar voor jou natuurlijk ook!
4. Knipper nog maar eens goed met je ogen, want het is echt waar: tijd voor het zelfrijzend bakmeel. Opstaan doe je ook geleidelijk, doe dat ook met je bakmeel. Niet alles in een keer toevoegen hoor!
5. Als laatste voeg je dan de melk toe en mix je alles nog eens 1 minuut tot een luchtig en glad beslag.
6. Neee niet al het beslag opeten! Lik straks die pollepel maar af. Doe nu het beslag in de vormpjes. Schep met een lepel en schraap het er dan af met een andere lepel. Stop ze voor ongeveer 2/3 vol.
7. Laat jouw huis zich vullen in de geuren van je dromen. Het water loopt je meteen in de mond. Bak de cupcakes in 20 minuten gaar. Zorg dat je de oven niet opendoet, dan zakt alles als een nachtmerrie compleet in.
8. Tijd om je dromen nog wat zoeter te maken: maak de botercrème! Doe de zachte boter (op kamertemperatuur) in een kom en mix tot een smeuïge massa. Voeg langzaam de poedersuiker toe en mix tot een mooie crème. Blijf een tijdje mixen tot het de kleur krijgt waar je van droomt.
9. Voeg daarna de vanille toe en het hete water en mix nog eventjes. Als je het een fantastisch kleurtje wilt geven kan je er kleurstof in doen. Maar dat hoeft natuurlijk niet.
10. Doe dan de botercrème in een spuitzak en versieren maar.
Eet smakelijk!
Met wie zou jij deze bakdroom wel willen delen? Voor meer heerlijke recepten klik hier!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!