* BNNVARA - Politieke partijen per ongeluk op kentekens
Word lid

Politieke partijen per ongeluk op kentekens

leestijd 2 minuten
Politieke partijen per ongeluk op kentekens

Woede in politiek Den Haag. Een grote misstand is aan het licht gekomen, zo onthulde de Telegraaf. Onrecht met een hoofdletter O. Of eigenlijk moet het hele woord in hoofdletters. ONRECHT! Want wat is er aan de hand? Enkele politieke partijen zijn afgekort op echte kentekens van auto’s terecht gekomen. Bijvoorbeeld SP-001-A of 01-FVD-1. En daardoor gaan die partijen prompt de komende verkiezingen winnen, dat begrijpt iedereen.

Sluikreclame
Onze Reichs, ehm pardon, Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) bepaalt wat wel en niet mag op nummerborden. En politieke partijen mogen er simpelweg niet op. Maarrr… nu blijkt dat er kentekens zijn uitgegeven met de afkorting SP en FVD. Die partijen kunnen nu dus gratis sluikreclame maken in de file!!! Hele volksstammen zullen tijdens het kruipen in de dagelijkse autorij de politieke partijen op het nummerbord van hun voorganger zien staan en gebrainwasht worden. In het stemhokje zullen zij terugdenken aan al die fijne momenten in de file en kiezen voor SP, danwel FVD. Gelukkig is naar goede Hollandse poldertraditie de voorkeursbehandeling wel verdeeld onder een rechtse én een linkse partij.

NSB
De RDW betreurt de fout, maar maakt het gelukkig niet zo bont als in 2010. Toen glipte de afkorting ‘NSB’ enkele nummerplaten op. Die fout werd hersteld door de platen te vervangen. De RDW had toen natuurlijk ook een links tegengeluid kunnen toevoegen, maar ANTIFA is te lang volgens de Nederlandse regels.

Gevoeligheid
In het Telegraaf-artikel wordt Hans van Geenhuizen van de RDW geciteerd: “We vermijden alle kwetsende combinaties. Zo zijn 'SS' en 'GVD' bijvoorbeeld uitgesloten. Maar ook 'PSV', omdat je het Amsterdammers en Rotterdammers bijvoorbeeld niet aan kunt doen om met die naam rond te rijden.” Waar een rijksdienst zich al niet druk om kan maken. Zijn in Nederland onze lontjes niet gewoon te kort, en onze tenen te lang? Ik heb voor de zekerheid een nieuwe nummerplaat aangevraagd: 01-ZEN-01. Hopen dat het helpt in de file.

Klik voor meer politieke columns.