Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Nederland wordt geteisterd door een pistachebende

  •  
13-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
108 keer bekeken
  •  
304332-shoplift
Al twee weken lang moeten supermarkten in het oosten van het land harde noten kraken. Een rondtrekkende bende steelt namelijk massaal partijen pistachenoten uit supermarkten.
De bende komt vermoedelijk uit Roemenië en steelt in opdracht bij supermarkten de noten weg, aldus de politie en winkeliersclub Detailhandel Nederland. Vooral het oosten van het land heeft last van de ‘pistachebende’. Vorige week zijn in Deventer en Steenwijk een aantal dieven opgepakt. Hun auto lag vol met nootjes.

Groen goud

Pistachenoten zijn kostbaar en dus erg gewild bij dieven. Twintig ton van de groene nootjes heeft een waarde van 182.000 euro. Wanneer de nootjes in kleine porties in de supermarkt ligt verdubbelt deze waarde nog een keer. Volgens Barabara Niemands van brancheorganisatie de Nederlandse Zuidvruchten Vereniging (NZV) wordt er elk jaar wel een truck of vrachtlading nootjes gestolen.

Op de markt

Het verkopen van zulke grote hoeveelheden nootjes is lastig. De kleine partijen die de supermarktdieven stelen zijn veel makkelijker kwijt te raken. De nootjes zijn namelijk niet meer te traceren. Het kan zelfs zo zijn dat de gestolen nootjes binnenkort gewoon bij jou op de markt te koop zijn.
Misschien werden de nootjes gebruikt om deze apen uit hun verblijf te lokken. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.