Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Man van plan ouders te vervolgen voor het schenken van leven

08-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
265 keer bekeken
  •  
moeilijkeman
De 27 jarige zakenman uit Mumbai vindt het concept ‘leven’ helemaal niet oké. Hij wil er zelfs een financiële tegenprestatie voor zien. Er kan volgens hem namelijk geen sprake zijn van consent: ‘De mens kiest er niet zelf voor om geboren te worden. Daarom is het niet meer dan fair om de rest van mijn leven onderhouden te worden’.

Anti-natalisme

Zijn opvatting over het leven is geworteld in het zogeheten ‘anti-natalisme’. De kern van deze enigszins pessimistische filosofie komt neer op de opvatting dat het leven zo extreem schraal is, dat jezelf voortplanten eigenlijk mishandeling is voor je toekomstige medemens. Je zou het niemand moeten gunnen te watertrappelen in een zwembadje van misère.
‘De mensheid is absoluut zinloos. Iedereen is aan het lijden. Zonder de mens zou het beter gaan met andere dieren en de planeet. Daarnaast zou er zonder mensheid uiteraard geen mens meer afzien’, aldus Samuel.

Rechtszaak

De criticus zal stellen dat Samuel met zijn slechtgaan-mentaliteit een aantal vreemde denksprongetjes maakt, maar over het ontbreken van zijn eigen input bij zijn geboorte heeft hij gelijk. Zijn ouders, beiden advocaat, zien dat ook wel in, maar zijn desondanks niet bang hem vocaal kapot te maken in de rechtszaal. 
Tot zover het Daglicht van vandaag.
Nog meer extreem belangrijk nieuws? Het pils wordt namelijk duurder (maar wijn wordt goedkoper).

Meer over:

india, rechtszaak, leven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!