* BNNVARA - Kanniezwaarzijn | Uitstelgedrag

Kanniezwaarzijn | Uitstelgedrag

leestijd 4 minuten
Kanniezwaarzijn | Uitstelgedrag

Ben je eindelijk op tijd bij de trein, ligt je OV-kaart nog thuis. Eet je al een week supergezond, besluit je collega je te trakteren op jouw lievelingstaart. Wil je gaan koken, zijn alle pannen nog vies. Echt, het leven is zó zwaar. Maar weet je wat pas écht zwaar is?

The day after  

Waarom drie weken van tevoren aan een paper beginnen als het ook op de avond ervoor kan? Dan pas komt de perfectionistische strijder in je naar boven. Tranen in je vierkante ogen terwijl er koffie door je aderen stroomt. Het liefst was je nu in de kroeg met je vrienden. Die wél op tijd begonnen aan hun paper. WAAROM STEL JE ALLES UIT?

Dat verrekte fluitsignaal

Je bent iets te lang in bed blijven liggen en de douche is zo lekker warm: het liefst blijf je thuis vandaag. Maar nee, werk wacht, dus op de fiets. Wat?! Is het al halfnegen? Weer te laat van huis. Weer rennen voor de trein. Als je de trap afrent hoor je dat verrekte fluitsignaal en sluiten de deuren voor je neus. Met jou aan de verkeerde kant.

Waarom bestaan er ochtendmensen?

Snoozen tot je een ons weegt en die wekker het liefst uit je raam willen gooien. Dat er ochtendmensen bestaan is voor jou een raadsel. Bestaan er uren voor negen uur? En negen uur ís al vroeg, het liefst sla je de hele ochtend over. Waarom ontbijten als brunch ook bestaat? Maar ja, je kan het niet voor eeuwig uitstellen…

Wanneer je als zes maanden dezelfde tandenborstel gebruikt

Je grootste nachtmerrie. Gewrik in je mond, het krassen van die apparaten en die helse boor. De tandarts is enger dan Karbonkel. Maar de pijn is niet te harden: je verstandskiezen moeten eruit. Als de tandarts een afspraak met je wil plannen, bijt je je pijn weg en doe je alsof er niets aan de hand is. Uitstellen die hap, nog even geen hamsterwangen.

Vandaag even geen fastfood

Al die Instagramfoodies die aan mealpreppen doen zijn niet menselijk. Jij bent al blij als je überhaupt een maaltijd op tafel weet te zetten en dus niet eindigt met een halfbevroren boterham met oude kaas, een pak koekjes of pasta met tomatenpuree.

Wanneer heb ik voor het laatst mijn bed verschoont? 

Is het echt nodig? Wat nou als je vanaf nu gewoon niets meer vies maakt? Eten vanaf plastic borden smaakt net zo lekker. Of toch een schoonmaker inhuren? Geld moet rollen.

Waarom stofzuigen als je ook kan slapen? 

Die deadlines zijn niet de enige belangrijke dingen in je leven. Je moet ook nog hardlopen, gezond eten, borrelen met vrienden, je oma knuffelen en de badkamer is al een paar weken niet meer schoongemaakt. Wanneer je er wel tijd voor hebt, kan je geen motivatie vinden. AHH hoe doen anderen dit?!