Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Kanniezwaarzijn | Stationstress

24-08-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
KNZZ plaatje
Heb je haast, kan je de roltrap niet op lopen omdat iedereen blijft staan. Wil je de pindakaaspot pakken, is de deksel niet goed vastgedraaid: overal pindakaas behalve op je boterham. Wil je je mobiel opladen op de bank, is je snoer te kort. Maar echt, het leven is zó zwaar. Maar weet je wat pas écht zwaar is?
Rechtse roltrapstaanders
De drukke trein loopt leeg. Je moet rennen voor het eten dat thuis koud staat te worden. Maar niets is minder waar. Rennen zit er niet in, omdat die kletskousen op de roltrap heerlijk blijven staan. DOE DAT GEWOON NIET AUB. Links gaan, rechts staan. Die regel bestaat toch niet voor niets?
Met je neus in je scherm
Je probeert je een weg te banen naar de trein. Dan slaat het noodlot toe. Een man slentert wat heen en weer. Met vierkante ogen, zijn neus gedrukt tegen een scherm en totaal geen besef van zijn omgeving. Je kan maar niet langs hem heen, want hij blijft heen en weer zwieren. Plus hij loopt... zo.. langzaam. FRUSTRATIE.
Vier keer duurder
Niet alleen die van Lil’ Kleine is vier keer duurder. ALLES op het station is vier keer duurder. Of tien keer. Waarom is een kleine bakje yoghurt, als je weer eens je ontbijtje bent vergeten, zo megaduur?! Waar is dat voor nodig?
In je mooiste BH
Naast tien verschillende winkeltjes waar je je koffie kan halen en alle verschillende eettentjes, heb je een lingeriezaak. Waar is dat voor nodig? Als je naar je lover toe gaat en je nog een mooi setje nodig hebt? Ten eerste heb je die hopelijk al aan. Ten tweede: anders doe je toch lekker niks aan?
Gangpad hangers
Nietsvermoedend loop je naar het perron. Je weet waar je heen moet, welk perron de trein gaat en dat je nog precies vijf minuten hebt. Helaas is niet iedereen zo snugger. Met je volle beker koffie loop je tegen de vrouw aan die plots stil blijft staan; midden in het gangpad. Om nog even een goede blik te werpen op het informatiebord. Doe. Dit. Niet!
Vertraging
Je kiest maar een lekker liedje uit, want dit wordt lekker wachten. Maar niet een nummer in de trant van “Kedeng kedeng” om je agressie wat te onderdrukken. Dan slaat het noodlot toe: “Dames en heren, de intercity naar Arnhem Centraal heeft 3…” Je hart bonst in je keel, “minuten?” vraagt een stem in je hoofd, “…Kwartier vertraging.” AAAAAHHHHH
Meteen hangry
De dag was lang, je hebt trek en kan niet wachten om weer thuis te zijn. Ergens in je tas vind je nog een platgedrukte banaan. Maar ook die stilt niet de honger. En dan ruik je die geur aan je rechterkant. Het meisje naast je geniet van een frietje mayo… naast haar staat een jongen met een Durum Döner die je ook van kilometers afstand ruikt. DE MARTELING. PLEH.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!