Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

In een hokje met | hardstyle DJ Killshot

  •  
23-11-2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
1295 keer bekeken
  •  
WhatsApp Image 2017-11-22 at 15.41.50

Deze week duiken we in de wereld van Stan van Geffen, die pas een jaar geleden zijn debuut als Hardstyle DJ maakte onder de naam ‘Killshot’. Hij heeft nu al een nummer één hit te pakken en draait inmiddels op grote binnen- én buitenlandse feesten. Wij spraken Stan over zijn leven als Hardstyle DJ.

Een jaar geleden was je nog ‘Stanley More’, nu ben je ‘Killshot’. Van EDM naar Hardstyle. Vanwaar die switch?

“Het ging allemaal heel goed, vooral in het zuiden van Nederland. Ik zat flink in de lift tijdens mijn beginperiode als Stanley More. Maar na drie jaar bleek toch de rek uit het project. Bovendien sloot ik altijd af met een laatste kwartiertje hardstyle. Dat was altijd flink beuken; iets wat me door de EDM dansvloer vaak niet in dank werd afgenomen. Die vonden het net wat te hard. Via via heb ik de mannen van Warface leren kennen en dat zijn inmiddels zeer goede vrienden. Zij adviseerden mij om meer met hardstyle te gaan doen. Ja, in het begin heb ik natuurlijk getwijfeld. Het kindje ‘Stanley More’, waar ik drie jaar lang hard voor had gewerkt, moest ik dan laten gaan. Toch heb ik de keuze gemaakt. Toen ik eenmaal mijn eerste plaat als Killshot uitbracht ontplofte het gelijk, want dat werd een mega hit. Sindsdien ben ik in een rollercoaster terecht gekomen.”

Vind je het zelf ook leuk om naar hardstyle feesten te gaan?

“Ja! Zo is het eigenlijk ook begonnen. Het begon allemaal toen een vriend van me een kaartje voor Defqon als verjaardagscadeau gaf. Eenmaal op het festival zelf was ik meteen verkocht. Ik had nog nooit zoiets gaafs meegemaakt qua feesten. Sindsdien ga ik met mijn hele vriendengroep zoveel mogelijk feestjes af. Ik ben zó blij dat ik uiteindelijk die switch heb gemaakt. En ik zeg nu ook wel eens dat ik het veel eerder had moeten doen, dat ik nooit met house had moeten beginnen. Maar het heeft me wel gemaakt tot wat ik nu ben.”

Ervaar je het feesten anders nu je er zelf ook moet draaien?

“Ja en nee. Ik geniet ervan om een feestje te bouwen. Of het nou op of naast het podium is. Ik geloof dat ik er wel een goede middenweg in heb gevonden. In het begin vond ik dat soms wel lastig. Dan moest ik draaien en ging ik erna nog drinken en feesten. Dat doe ik nu wat minder. Elk weekend een of meerdere feesten; dat hou je niet vol als je zelf volle bak meedoet. Tuurlijk blijf ik het nog wel steeds zien als een feest, maar aan de andere kant is het nu ook mijn werk. Toch zal ik wel altijd feesten blijven bezoeken, want ik vind het gewoon super leuk om tussen de mensen in het publiek te staan.”

Klopt het dat iedereen altijd stijf staat van de pillen?

“Ja en nee. Het is echt niet zo dat iedereen gebruikt. Tuurlijk gebruikt een bepaald gedeelte van de feestgangers drugs. Maar drugsgebruik op feesten, dat hoort er gewoon bij denk ik. Alcohol is eigenlijk ook een drug. En daar doet men bij lange na niet zo moeilijk over. En ik zie vrij regelmatig ruzies ontstaan door alcohol, en vrijwel nooit door drugs. Ik merk wel dat mensen veel vooroordelen kunnen hebben hierover. Misschien komt dat door de gabberscene van vroeger. Maar dat is vooral omdat ze eigenlijk niet precies weten of begrijpen "wat en hoe"."

Het publiek bestaat toch ook alleen maar uit gabbers?

“Nee, helemaal niet. Dat is dus een bepaald beeld dat mensen ervan hebben. Die typische kale kopjes en trainingspakken zie je bijna nergens meer. Het is een mix van studenten en jong werkenden. Ik merk ook wel dat hardstyle en hardcore heel erg leeft onder de jeugd en dat ouderen een heel ander beeld erover hebben. Die denken inderdaad aan ‘bonk bonk’ en gabbertjes. Maar dat klopt absoluut niet meer, nee.”

Heb je zelf een negatieve situatie meegemaakt als je vertelde dat je op hardstyle feesten draait?

“Nee, negatieve situaties niet. Natuurlijk merk ik zelf wel dat het allemaal heel snel is gegaan het afgelopen jaar en dat ik daardoor wel soms wat afgunst krijg. Als ik het al afgunst kan noemen. Ik ben nu een jaar naar buiten als ‘Killshot’, maar daar is een jaar aan voorbereiding aan vooraf gegaan én natuurlijk ook de jaren ervoor die ik heb moeten investeren in Stanley More. Dat heeft ook zeer zeker invloed erop gehad. Maar, omdat het dus allemaal zo snel is gegaan zijn er wel mensen die daar commentaar op hebben.”

Je hebt al op bijna alle grote feesten in Nederland gedraaid en mag zelfs in het buitenland draaien. Waar zou je nog heel graag willen staan?

“Defqon lijkt me toch wel heel erg gaaf. Dat is echt de crème de la crème onder de hardcore feesten, daar wil iedere hardstyle DJ wel staan. En draaien in Australië, daar zit ook heel veel publiek en er zijn heel veel feesten. Ja, daar zou ik super graag naartoe willen. Hoe dan ook, er zijn nog zo veel vette dingen waar ik zou kunnen staan en ik kijk overal naar uit.” 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.