Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Het Wilde Web | Zwanger door robots

24-08-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
IMG-20170824-WA0001
De Facebook-fitties van tante Truus en cappucinokots op Instagram. Je wilt het allemaal niet weten. Wat je wél wilt, is op de hoogte blijven van internettrends die er toe doen. Of die er juist niet toe doen, maar die je leven wel even voor één klik beter maken. Daarom zorgt chickbait Marleen dat jij niks mist in ons wekelijkse digitale internetcafé: Het Wilde Web. Deze week: robots die je zwanger maken.
In het getto van het wereldwijde web gaat het er soms wild aan toe. In de jungle van de statusupdates zit een hoop interessants waar je wél blij van wordt. Ik – Marleen – ga wekelijks op expeditie. Zodat jij het niet hoeft te doen. En alleen maar hoeft te scrollen.
Wetenschap in je broekje
Dat science best sexy kan zijn, heeft een groep Duitse wetenschappers onlangs bewezen. De onderzoekers ontwikkelden namelijk een technologie waarbij ze mini-robots inzetten om vrouwen te bezwangeren. Voor de mannen die dit lezen en zich bedreigd voelen: jullie worden niet vervangen. De robots helpen alleen een handje. Ze stimuleren namelijk traag zaad sneller naar de eitjes te zwemmen. Dus het dirty werk zal je nog steeds zelf moeten opknappen. Geen straf natuurlijk.
Deze spermarobots zijn een doorbraak in het onderzoek naar vruchtbaarheidsproblemen bij mannen. De oorzaak van dit soort problemen is vaak te wijten aan het niet goed functioneren van zaadcellen. Met een letterlijk duwtje in de rug door deze nanobots, vinden langzame spermacellen sneller een geschikt eitje om zich in te nestelen. Een gevalletje één plus één is twee! 
Sperma science
De spiraalvormige spermabots kun je bijna niet met het blote oog zien. Ze passen namelijk precies om een zaadcel heen. Met kleine propellertjes duwen de handige helikoptertjes de spermacel omhoog. Is er een eitje gevonden? Dan valt het robotje weg en kan deze door een dokter weer worden verwijderd.
Het duurt alleen nog even voor de eerste testen bij mensen kunnen worden uitgevoerd. Veelbelovend klinkt het wel. En een beetje eng. Want moeten we ons niet toch ergens zorgen maken? De wetenschap zwemt nog sneller aan ons gewone stervelingen voorbij dan een clustertje zaadcellen. Nog even en de wetenschap haalt ons in.
Want wat als robots langzaam de wereld overnemen? Niet een hele gekke gedachte als je bedenkt dat onlangs nog een onderzoek is gestopt, omdat robots een ‘eigen wil’ creëerden. Facebook legde onlangs een experiment met kunstmatige intelligentie stil, omdat hun spraakrobots een eigen geheimtaal ontwikkelde. Onbegrijpelijk voor mensen. Dat klinkt spannend, maar niet op de goede ‘kippenvel’-manier.
Wij zijn benieuwd naar jouw mening over robots die de mensheid op deze manier helpen. Laat het ons weten via onze Instastories @bnnvara. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!