Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Vakantie in Thailand is een tikkie tokkie

30-08-2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
257 keer bekeken
  •  
marly-bnnvara
De Facebook-fitties van tante Truus en het cappuccino gekots op Instagram. Je wilt het allemaal niet weten. Wat je wél wilt, is op de hoogte blijven van internettrends die er toe doen. Of die er niet toe doen, maar die je leven wel voor één klik beter maken. Daarom zorgt chickbait Marleen dat jij niks mist in ons wekelijkse digitale internetcafé: Het Wilde Web. Deze week: Thailand-vakanties.
In de ghetto van het wereldwijde web gaat er soms wild aan toe. In de jungle van de statusupdates zit een hoop interessants waar je wél blij van wordt. Ik – Marleen – ga wekelijks op expeditie. Zodat jij het niet hoeft te doen. En alleen maar hoeft te scrollen. 

Thai-ai-ai-land

Wij stervelingen zijn een grappig volkje. Vonden we als Passoa-pubers onze ziel terug op de bodem van ons biertje in Salou. Tegenwoordig trekken we zodra we 18 zijn naar Azië om daar spiritueel in onze drollenvanger (lees: veel te grote loungebroek) de platgelopen tempels te bezoeken. Er is een kleine verschuiving gaande. Als een stel nomaden trekken we massaal van Spanje naar Azië.
In een tentje op een Spaanse camping is allang niet meer voldoende. Wil je de likes op Instagram binnenharken, zul je minstens met een zen-quote onder je foto moeten komen. En wat is er zo inspiratievol aan je hotdogbenen aan een zwembad in Malgrat de Mar? Precies. Dat kun je niet meer online zetten. Voor letterlijk hetzelfde geld zit je namelijk in Azië. Om jezelf daar te zoeken. Maar wat je daar vindt, heeft anno 2017 weinig meer met cultuur snuiven te maken. Je snuift alleen wat boven je beeldscherm als je je boedha-momentje niet kan delen door de slechte wifi.
Thailand wordt langzaam een ‘tikkie tokkie’. Phuket? Zeg maar ‘bucket’. Opgaan in de Thaise cultuur gebeurt per leeg emmertje dat je opzuipt. Thailand is verpest. Er is weinig meer ‘Thai’ aan dit land. Wat je er wel ziet, is illegale seks, drugs en rock & rollen over de backpacks. Toeristen are taking over Thailand. En daar laten ze jou van meegenieten op Instagram.  

Zon, zuipen, Thais ziekenhuis

Zuipvakanties zijn uit, Thai-tripjes zijn in. En allebei zijn ze even erg. Begrijp me goed, er is niks mis met het concept ‘toeristen’. Maar olifanten die ze in tuigjes op hun rug moeten dragen, hebben hier niet om gevraagd. Net zoals dat je spaargeld opdrinken ook geen verantwoorde keuze is. We leven voor de likes en zo’n poeslieve olifantenfoto levert nu eenmaal meer hartjes op dan je ‘rode kop’-kroegentochtfoto.  
Thailand is niet verloederd, maar ver-Salou-erd. Verre reizen zijn niet langer vier keer duurder dan een zuipcamping. Zon, zuipen, ziekenhuis? Dat kan tegenwoordig voor een prikkie in Thailand. De backpackbarretjes schieten uit de grond. En heel eerlijk, de full moon party’s zijn niet meer dan een verkapte schuimparty waar een propper je naar binnen heeft geluld.
Dus als je op zoek wilt gaan naar jezelf tussen een stel Westerse bierbuikjes, heb je tegenwoordig de keus: Thailand of Salou. Het enige dat je je moet afvragen: wil je honderd uur vliegen voor die extra 100 likes? Want het principe is hetzelfde. Er is zon, je kan zuipen. Alleen het ziekenhuis is een tikkie duurder. En je bent net een tikkie populairder online. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.