Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Het jaar van de Haan

28-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
286 keer bekeken
  •  
VARA-logo-haan
Volgens de Chinese dierenriem is dit het jaar van de Haan. Dat is goed nieuws, want hanen worden in de Chinese astrologie beschreven als diepe denkers. Ze zijn direct, begaafd en bekwaam. Zij kunnen het beste worden omschreven als zonderlingen met vreemde ideeën. Uiterlijk zijn het schitterende figuren, die in de schijnwerpers willen staan. Zij zijn scherpzinnig, georganiseerd, gedetailleerd en uiterst nauwgezet en noemen het kind bij de naam . Ze hebben hoge ambities en die zullen zij ook waarmaken. 
De VARA is daar zeer content mee, want de haan en de VARA horen bij elkaar. Dus dat belooft veel goeds voor het nieuwe  jaar

Tussen 1975 en 1977 speelde de haan de hoofdrol in het VARA-logo:

Van 1977 t/m 1983 kwam de haan nog terug in een vernieuwd logo. De haan past goed bij de arbeidersomroep die de VARA van oudsher is. Hij staat voor waakzaamheid. Bekijk deze aflevering van De Strijd om nog meer te weten te komen over de geschiedenis van De Arbeidersomroep.
Meer van dit soort artikelen? Kijk eens op deze pagina.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!