Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

De schietpartij in Florida tot met je hoofd op Dumpert

  •  
23-02-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
internethoekje

YEHES! Het internethoekje! Vanaf nu neemt JP je wekelijks mee in alle práchtige stukjes internet die we deze week tegenkwamen. Deze week het verhaal hoe het voelt om in de top 3 van Dumpert te staan, hoe heel Amerika weer over een wapenwet viel en nog meer leuke dingen. ZININ!

# Uitlegvideodingetjes #
I
# Amerikaanse wapenwet #
Door de schietpartij in Florida afgelopen week speelt de discussie over de wapenweting weer op. The Guardian maakte er deze docu over , sowieso een aanrader. Of check dit item van Zondag Met Lubach , wat overigens vorig jaar al op teevee was, maar nu pas viral gaat. Mede door deze tweet van Samuel L. Jackson.
How can they get it so right & we get it so wrong?! https://t.co/z3PsBO30Mc
# Teardowns #
Stel. Je telefoon is kapot. Je wil hem zelf repareren. Maar dat kan je helemaal niet. Want producenten maken het zo moeilijk mogelijk om je telefoon te fixen. Daarom zijn er uitlegvideo’s waarin je stap voor stap uitgelegd krijgt hoe je een onderdeel fixt. Dat noemen we teardown video’s. 
Ik kwam deze lekkere docu tegen van Motherboard, waarin ze de makers van deze video’s volgen. Ze vliegen blijkbaar de hele wereld over, naar de tijdzone waar de nieuwste iPhone als eerste in de verkoop gaat. Kijktipje!
# Buy the band #
Stel: je wil in een band spelen. Dan kan je twee dingen doen:
Deze vastgoedmagnaat koos voor dat laatste en begon weer te touren met Herman Brood’s Wild Romance. Heerlijk nuchtere, Nederlandse documentaire van onze vrienden van 3voor12. Het meest jammere: de docu is voor nu offline gehaald. Mocht hij weer online komen, dan updaten we dit artikel. Sorry!
# Ik haalde Dumpert #
De kracht van Dumpert is enorm, dat blijft me verbazen. Deze week had ik de twijfelachtige eer om zelf in de top 5 te staan. Met een komkommer in m’n bek. Dat liep zelfs zo erg uit de hand dat ik op straat werd aangesproken. Ik weet niet steeds niet wat ik hiervan moet vinden.
Je wil nu de video zien hé? Die krijg je niet.
Tot volgende week!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.