Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Gescheld met het F-woord in Sesamstraat?

  •  
31-12-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
178 keer bekeken
  •  
Grover thumb
In de Amerikaanse versie van Sesamstraat stonden ouders afgelopen week even gek te kijken. Je zou verwachten dat bij dit pedagogisch correcte kinderprogramma geen gekke dingen gezegd worden, toch? Maar in één scene lijkt het personage Grover dan toch ineens het woord ‘Fuck’ te gebruiken. Pardon?!
In de scene lijkt Grover tegen een ander personage “Yes, yes! That’s a fucking excellent idea!” te zeggen. Maar is dit wel echt het geval? In het begin van 2018 onstond er zo’n zelfde grootschalige verwarring toen er een video viral ging w waarbij mensen geen idee hadden wat er werd gezegd. Sommigen dachten dat het ging om ‘Yanny’, anderen hoorden duidelijk ‘Laurel’. De discussie bereikte het kookpunt. Uiteindelijk bleek het aan verschillende factoren te liggen wat je hoorde. Alleen al de geluidsbron (koptelefoon of speaker) zorgde voor een gigantisch verschil.
Amerika is een land waar elk scheldwoord op televisie wordt gecensureerd met een korte irritant bliepje. Naast het feit dat Sesamstaat een pedagogisch verwantwoord kinderprogramma is, is het al vrij onwaarschijnlijk dat het woord ‘Fuck’ hier dan ook daadwerkelijk gebruikt wordt.
Toch horen veel mensen in eerste instantie de minder kindvriendelijke versie. Maar wanneer je goed luistert, hoor je dat er eigenlijk niet gescholden wordt. Grover zegt hier dan ook “Yes, yes! That’s an excellent idea!”
Conclusie: je hoort wat je wilt horen. En in dit geval zijn dat dus lieve, scheldende vriendjes van Sesamstraat. Het ligt dus gewoon aan jou. Met je duistere geest.
Tot zover het daglicht van vandaag.
Dit stel leerde elkaar kennen op Tinder en besloot om direct te gaan trouwen, in Las Vegas, met kerst! 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.