Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

First Facetime Date | ‘Ik negeer chicks al heel mijn leven'

20-09-2017
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-09-20 om 12.07.07
Bezwete bovenlip, trillende handjes en een hartslag van 210. Voor alles is een eerste keer. Zoals je eerste keer rauwe vis eten. Of die eerste tongzoen. In First FaceTime Date gaan BN’ers met het gezicht bloot en vertellen zij over hun eerste keren. Want die zijn altijd spannend. Vandaag Facetimen we even met… Mula B..

Mula laat weten dat hij nog bij de kapper zit en twintig minuutjes later is. Wanneer ik hem FaceTime zit hij in de auto. Over later komen gesproken. Je hebt een paar weken geleden voor het eerst een plaat uitgesteld. Waarom?

Het was niet waar ik hem wilde hebben. Voor mij blijft de kwaliteit gewoon belangrijk. Het was nog niet klaar in mijn ogen. Ik bekijk het altijd zo: Ik heb ook artiesten die ik écht lauw vind. En als ze een album uitbrengen wil ik wel het gevoel krijgen van wauw! Hij is af nu. Maar ik ben heel benieuwd wat mensen ervan gaan vinden. Heel benieuwd.

Nou, ik ook! Als je net zoals afgelopen winter de hele scene weer op z’n kop zet met Meester Plusser, zijn de verwachtingen hoog. Hoe is dat eigenlijk? Om voor de eerste keer hard te gaan met een track?

Je leven verandert best wel, veel commotie, veel aandacht. Het startsignaal van het leven dat je nu leeft. Vanaf domme jongens begon het al. Maar met meester plusser werd ik echt bekender. Dat was de zoveelste hit dat mensen eindelijk het vertrouwen in mij kregen als artiest.

Ja, nog even over die harde tracks. Want je hebt vast ook tracks die minder hard gaan. Weet je je allereerste track nog?

Ik heb altijd wel het gevoel dat ik hard kom. Maar ook dat mensen soms nog niet klaar zijn voor een sound en het dan nog niet begrijpen. En pas wanneer ze het begrijpen, krijg je die hele hype. Maar mijn allereerste track? Nee, eigenlijk niet. Ik kan heel veel dingen niet herinneren zegt hij lachend. Ik ben al zo lang bezig met muziek maken. Volgens mij was dit op de basisschool een keer voor een kerstdiner. Dat was het denk ik.

Van rappen op een kerstdiner tot de MC van Nederlandse bodem. Weet je nog hoe je was toen je voor het eerst begon met rappen?

Ik rap al mijn hele leven. Dat begon op de basischool. Ik herinner me dat ik er sindsdien al goed in was toen ik had gewonnen met een talentenjacht in ‘t paard van troje. Ik was nog toen nog 15. Hiphop was toen nog leuk voor erbij niet zoals het nu is. Dus ik deed het niet voor geld. Ik deed het meer zodat mensen mijn liedjes zouden kennen.

Oké. Op welk moment veranderde je dan van een rapper die bekend wilde worden als ‘een meester plusser’

Vroeger moest ik echt vechten voor waardering. En nu krijg ik het. Met deze track liet ik echt zien ik kan rappen. Ik heb vroeger veel battle rap gedaan. Ik werd populair met domme jongens , elektriciteit en met het nummer Challa’s . Maar bij meester plusser liet ik écht zien wat ik kan.

Spannend want binnenkort komen er nog meer tracks van je aan, want je gaat een nieuw album releasen. Tof! Hoe is het om voor de eerste keer een album alleen uit te brengen?

Het gaat groter zijn dat alles wat je tot nu van mij hebt gezien. En veel muziekaler. Ik breng dit album alleen en heb hierin ook de volledige vrijheid. Het werd tijd dat ik alleen wat ging droppen. Ik heb nu iets in handen wat ik heel graag wil laten zien. Ik wil altijd iets anders doen. Ik hoop dat die binnen een maand uitkomt. Maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen.

Je diss-track ging helemaal los, wat was eigenlijk je eerste dis?

Ik weet dat ik vroeger gewoon freestyle battles deed in de Asta een club in Den haag. Ik weet niet of mensen dat nog herinneneren? Maar dat was way back . Elke zaterdag ging je een pokoe maken, voorbereiden en je ging optreden bij een talentendag. Maar pokoe’s maken veranderde langzaam in elke zaterdag elkaar dissen. Dus dacht ik weetje wat we lopen elkaar toch steeds te dissen waarom maken we er niet een freestyle battle van? Maar dat was gewoon nog uit je hoofd. On the spot . Bij de track meester plusser was eigenlijk de eerste dis: Vandaag ben je gangster, morgen ben je Usher. Pas nadat hij mij terug diste heb ik er een extra couplet aan gegeven.

Nu word er best veel door rappers gesproken maar vooral ook over. En in een interview zeg je dat je in de clip van Rare Wapens échte wapens gebruikt. Was dit je eerste keer met een wapen? En vind je dan niet dat je dit imago hierdoor versterkt?

Zó, nee dit was niet de eerste keer. Dit is een goeie vraag. Haha. Ik herinner het zelf niet. We hoeven denk ik ook niet dieper in de situatie te treden. Maar dit was niet de eerste keer in iedergeval. Het boeit me verder niet wat iemand vind. Soms is het raar krijg je veel kritiek maar uiteindelijk werkt het wel. Ik zit eigenlijk nergens mee. Ik krijg zoveel kritiek. Ik kan erom lachen.

We gaan nog even door op de spraakmakende momenten. Net als toen je dronken naar een Barz-sessie was gegaan. Waarom?

Ik was sowieso een uur te laat. De tijd die mij werd toegegeven bleek Marokkanen tijd te zijn. Hierdoor had ik een uur speling. Dus ik bleef drinken tot we er waren. Toen ik eenmaal met Rotjoch was bleven we gewoon tappen met elkaar. We hadden inmiddels een hele fles op en moesten we die sessie nog doen. Veel mensen dachten dat alleen ik dronken was. Maar Rotjoch ook. We waren er allebei af.

Je tracks zijn echte clubbangers. Ik kom dichterbij is inmiddels een versiertruc geworden. Wat was de eerste keer dat jij ik kom dichterbij tegen een meid zei?

Op De basischool. Daar begint het toch? Mijn interesse in de vrouw begon al best wel vroeg. Ik denk in groep zes ofzo. Ik kwam gewoon dichterbij zegt hij grijnzend. Ik heb sws een heel tourbulent liefdesleven. Op dit gebied ben ik niet echt een pro. Uiteindelijk wil ik wel trouwen een normale relatie hebben. Maar ik vind het wel moeilijk. Mijn eerste relatie was mooi om naar terug te kijken. Maar twee pubers zijn veel hoofdpijn.
Ik vind sowieso niet echt veel over je liefdesleven online. Eigenlijk alleen in tracks dat je ze negeert: 'ken die kech, Kenia.. negeer die bitch, Nigeria.' Hoe was het om voor de eerste keer een meid van je af te slaan?
Dat gaat niet over een speciefieke meid. Je versterkt gewoon dat je een meid al een tijd negeert. Ik negeer chicks al heel mijn leven. Zegt hij lachend. Ik denk dat iedereen wel iemand negeert. Ik heb sowieso een paar stalkers. Ik krijg foto’s toegestuurd van hoe ik op straat loop. Dat ze een stuk van me eraf willen snijden. Ja, ik maak wel rare dingen mee met stalkers. Ik kan erom lachen. Het zijn vrouwen. Ze kunnen me vrij weinig maken zoals ik al zei Ik negeer ze gewoon.

MC’en is hot. Voor mensen die voor de eerste keer gaan Mc’en. Wat heb jij als ultimate tip?

Heel veel oefenen. Doe het omdat je het echt leuk vind. Niet voor de shine of geld. Probeer gewoon veel zelf te doen en anders te doen. Want als je maakt wat er al is ga je niet bekend worden.
Voor alles is een eerste keer, maar First Facetime Date lees je volgende week gewoon wéér. Dan hangen we aan de digi-lijn met Kris Kross
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!