Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

First Facetime Date | ‘Die afgunst onder vrouwen is zo jammer’

24-08-2017
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-08-18 om 21.40.35

Bezwete bovenlip, trillende handjes en een hartslag van 210. Voor alles is een eerste keer. Zoals je eerste keer rauwe vis eten. Of die eerste tongzoen. In First Facetime Date gaan BN’ers met het gezicht bloot en vertellen zij over hun eerste keren. Want die zijn altijd spannend. Vandaag Facetimen we even met… Fajah Lourens.

Fajah squad van hot naar her deze weken. Vlak voor het interview krijg ik een appje of het ook iets later kan. "Ik ben nog bij even bij mijn paard kijken."

Thanks dat we even konden bellen! Ik weet dat je hartstikke druk bent. Zoals met het uitbrengen van je nieuwe track, ‘Flirtation’.

Ja, die heeft YouTube er gelijk vanaf geknald. Vanwege te veel zoenende vrouwen onder de douche.  

Ja, over die zoenende vrouwen. Doet dit denken aan jouw eerste keer met een vrouw?

Nou, mijn eerste keer met een vrouw was bij GTST. Tijdens mijn auditie zoende ik met Victoria Koblenko. Er waren zoveel Marokkaanse meisjes. Dus ik dacht: ‘als ik die rol wil, moet ik mijn tong in haar mond steken. Dat durft de rest vast niet.’ Daarom heb ik misschien die rol juist gekregen.

Je doet totaal iets anders met Flirtation. Anders dan je vorige platen. Kun je je eerste track nog herinneren?

Dat was Moganga. Op het label van Gregor Salto kwam ‘ie uit. De track werd zelfs gedraaid op ADE. Heel erg trots was ik. En dan te bedenken dat ik samen met een producer deze track in een schuurtje maakte. Dat is alweer 7 jaar geleden.

Heb je eigenlijk bewust voor een andere vibe gekozen bij Flirtation?

Ik was tot nu toe heel erg zoekende. Tech, house, Latin en ik draaide zelfs urban. Nu weet ik dat mijn hart toch echt meer bij techhouse ligt. Maar het is lastig. Mijn naam – Fajah – is nu zo commercieel. Het lukt niet om onder dezelfde naam deze nieuwe muziek te maken. Wat vond jij van Flirtation eigenlijk?

Ik vond hem heel... eh... pittig. Maar tegelijkertijd ook een soort ode aan de liefde en de vrouw. Het is wel een heel ander nummer dan ik had verwacht. Zeker na je track 'Squad'. Waar gaat je eigen voorkeur naar uit qua muzieksmaak?

Onder de naam Fajah wil ik wel eclectisch en commercieel blijven draaien. Maar ik wil wel de internationale kant op, meer Engelstalig. Vandaar het idee ‘Flirtation’. Daarnaast ga ik onder een nieuwe naam door met techhouse: Hanna Black. En mijn nieuwe album is bijna af! Veel meer underground. Maar onder de naam Fajah ga ik ook zeker door. 

Over eerste keren gesproken, er is een nieuwe liefde in je leven. Hoe was jullie eerste flirt?

Ik kende hem eigenlijk al best lang. We hebben samen twee tracks gemaakt en daarna kwam hij wat klussen in mijn huis voor mijn nieuwe studio. Hij is namelijk ook timmerman. Zo begon het. Al flirtten we voor het eerst via de app. Ging ik een beetje stoer doen.
- Wacht even hoor, maar mijn zoontje vraagt of hij wat kankerverwekkende M&M's mag. Dat mag schat, maar niet de hele zak!

O ik vind dat zo moeilijk, niet de hele zak leegeten. Maar speaking of je zoontje. Hoe was het toen je voor het eerst moeder werd?

Ik weet nog toen ik was bevallen en – heel cliché – niet kon geloven dat dit écht uit mij was gekomen. ’s Nachts bleef ik wakker om de kleine vingertjes te tellen. En dat perfecte gezichtje. Mijn dochter is nu 17 en heeft zo’n eigen karakter en een eigen leven. Maar dat moment, om voor het eerst moeder te worden. Dat is toch anders als je een tweede keer bevalt. De eerste keer ben je verbijsterd dat dat kan.

Eerste keer moeder, eerste keer zoenen met een vrouw. Dit jaar ga je voor het eerst een bikiniwedstrijd doen.

Ik heb helaas nog niet veel kunnen trainen vanwege een rugblessure. Veel spanningspijn. Wel ben ik net begonnen met mijn eetpatroon aanpassen. Het is nu echt begonnen, nog maar 16 weken tegaan. Vanaf nu geen festivalletjes meer, geen alcohol, helemaal niks. Het is m’n eerste wedstrijd, maar ik denk ook gelijk mijn laatste. Geen idee hoe leuk ik het vind. Spannend vind ik het in ieder geval niet. Maar het is wél een enorme uitdaging in combinatie met mijn werk. Ik doe zelfs middagslaapjes en eten in bakjes. Alles!

Voor mensen die voor de eerste keer naar de sportschool gaan. Wat heb jij als ultimate tip?

Rustig aan beginnen. Anders heb je uiteindelijk geen zin meer. Dat is ook gelijk mijn tip als je niet wilt trainen, maar wel moet. Kies een makkelijke training.  Dus niet eentje waarvan je gaat kotsen, maar iets wat je leuk vindt om te doen.

Billen zijn vooral jouw ding. Kun je nog wel platbills door het leven?

Dikke billen zijn nu mode. Vroeger waren dat de plastic borsten van Pamela Anderson in Baywatch. Nu zijn Kim Kardashian en haar zussen met hun billen ‘in’. Injectie, implantaten, mensen gaan echt ver. Mijn tip? Kijk vooral naar wat je zelf mooi vindt en dat bij je past. Ik heb ook borstimplantaten, maar als ik 70 ben zit ik er echt niet meer op te wachten om ze te vervangen.  

Je krijgt veel kritiek op je boeken en manier van leven. Kun je je eerste keer kritiek nog herinneren?

De olifantenhuid die ik nu heb, heb ik opgebouwd vanaf mijn 21 ste . Ineens werd ik bekend. Ik heb geleerd dat als je blij bent met jezelf, het niet uitmaakt wat anderen vinden. Ik vind het wel jammer dat ik zo negatief wordt neergezet vanwege mijn boeken. Ik heb alleen maar de bedoeling mensen te helpen. Zo kijk ik er ook zo naar. Ik heb 200.000 bedankbriefjes gekregen van mensen die ik heb geholpen. Maar door mijn boeken zullen niet gelijk 200.000 meisjes anorexia krijgen.
Kritiek op Instagram? Dat lees ik allang niet meer. Mensen hebben zo’n een eigen mening op social media. Dat mag ook, maar het is aan mij of ik het binnen laat komen. En dat doe ik niet. Dat is ook vaak het probleem van mensen, dat ze te veel bezig zijn met wat anderen van hun vinden en daardoor hun eigen doel uit het zicht verliezen. Je moet je energie niet verspillen aan de ander, maar geven aan jezelf. Neem Monica Geuze die nu heel hoog in de boekentop staat. Die meid doet het maar wel even. Ik gun een ander ook succes. Die afgunst onder vrouwen snap ik niet. Zo jammer. Er is ruimte genoeg voor iedereen.
Voor alles is een eerste keer, maar First Facetime Date lees je volgende week gewoon wéér. Dan hangen we aan de digi-lijn met Mula B.  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!