Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Experiment: Hoe verhoog ik mijn concentratie?

29-05-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
150 keer bekeken
  •  
thumb-concentratie-probleem-telefoon
Het is maandag. Het uitstellen van de ‘verplichte’ zaken kan nu écht niet meer. Maar… ‘De zon wacht op mijn lijkbleke benen. Hé kijk een vlieg! Oh en ik moet die ene klasgenoot van vroeger nog even appen. Aaaah mijn buurvrouw heeft een nieuwe puppy!’ Holimoly stop. Het lijkt of mijn concentratie gekaapt is door de piraten van Pirates of The Carribean 600. En niet alleen mijn concentratie, mijn motivatie lijkt ook door het piratenschip meegenomen te zijn. Iemand. Help me.
Ken je dit gevoel? Wat een ellende. En dan denk je, ik ben de enige idioot die hier last van heeft. Sowieso niet. Facebook staat vol met duizenden ‘no focus’ memes. Die je trouwens ziet omdat je weer afgeleid ben. Focus! Jij met je luie kont. 

Concentratie vs. slaap

Hoe komt het eigenlijk dat we zo absurd vaak en snel afgeleid zijn? En hoe komt het dat er mensen zijn die hier nooit last van hebben. Hoe dan?! Ik besloot het uit te zoeken. En wat blijkt, het is genetisch bepaald *rent boos naar ouders*. Haha nee, grapje. Het echte antwoord is jammer genoeg tamelijk saai. Het heeft namelijk veel te maken met slaap. En ook een beetje met stress en omgeving.

De slaaptest

Omdat ik er net dus achter kwam dat te weinig slaap je hele functioneren opfokt, heb ik besloten een slaaptest te doen.  Even kijken of slaap nou écht zo goed is voor mijn concentratie. En dat ga ik dus vanaf vanavond doen. En ik ga jullie op de hoogte houden. Leuk toch? Mocht het niet lukken, een extra dosis koffie staat in mijn plan B.

Lang leve technologie

Ik heb op mijn iPhone de ‘ Sleep Cycle Alarm Clock ’ geïnstalleerd en ga gebruik maken van de ‘ bedtime-functie ’ op mijn Iphone. De bedtime-functie geeft mij een seintje als ik naar bed MOET. De Sleep Cycle app houdt mijn slaapritme bij en maakt mij op het PERFECTE moment wakker. De app meet namelijk mijn verschillende slaapstadia. En dan in plaats van een diepe slaap, maakt hij mij wakker in een lichte slaap. #klinkthemeltjes
Ik hou jullie op de hoogte, doei! 
Door: Janiek
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!