Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Duitse jongen verliest rijbewijs in minder dan een uur

  •  
22-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
daglicht_duitsland_thumb
In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.
Je bent natuurlijk hartstikke blij wanneer je eindelijk je rijbewijs hebt gehaald. Geen rijlessen meer op mensonterende tijdstippen, niet meer huilen om examenstress en je kunt ineens naar alles in een vingerknip toe rijden. Alleen was voor een achttienjarige Duitser deze blijdschap maar van korte duur.
De jongen is zijn vers gehaalde rijbewijs na 49 minuten al kwijtgeraakt aan de politie. De tiener reed 95 kilometer per uur waar je maar 50 kilometer per uur mag rijden.
Op de terugweg van zijn succesvolle rijexamen reed de jongen door de plaats Hemer. De politie was hier een snelheidscontrole aan het uitvoeren. Zijn allereerste rijovertreding was gelijk ernstig genoeg voor flinke straf.
De jongen mag meteen de komende tijd niet meer achter het stuur kruipen. Daarbovenop krijgt hij een geldboete, moet hij een dure training volgen en is zijn proefperiode als beginnend bestuurder verlengd van twee tot vier jaar.
In dit kleine dorpje in Italië zijn laatst ook veel snelheidsduivels gepakt.

Meer over:

rijbewijs, duitsland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.