Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Duits duo veroordeeld voor diefstal 106 dixi’s

  •  
07-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
20181107-dixi
In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.
Ooit de ‘Grand Theft Auto’-games gespeeld? Nou, twee Duitse mannen (40 en 28 jaar oud) zijn gister door de rechtbank in Düsseldorf veroordeeld tot tien maanden cel voor ‘Grand Theft Dixi’s’. 106 dixi’s, om precies te zijn. Gestolen. En nee, niet omdat ze last hadden excessieve maagklachten. 
De dixiroof heeft het duo o’n zeventigduizend euro opgeleverd. Maar daar kunnen ze nu dus niet meer van genieten.
Dixi’s al een jaar vermist
De twee mannen werkten als schoonmakers voor een afvalverwerkingsbedrijf. Met de nadruk op ‘werkten’, want nadat bekend is geworden dat de mannen de dixidiefstal pleegden, zijn ze op staande voet ontslagen. De dixi’s zijn in de herfst van 2017 als vermist opgegeven, maar volgens persbureau  AP  is pas een paar maanden geleden ontdekt dat ze gestolen zijn. 
Slechts drie van de dixi’s zijn teruggevonden. De resterende dixi’s zijn verkocht aan een heler in Nederland.
Iemand die ook veel van dixi’s weet is Emma. Zij ging deze zomer dixi’s keurden op Lowlands. Lees haar pleeavontuur hier.

Meer over:

diefstal, dixi, duitsland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.