Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Dorp krijgt 58.568 verkeersboetes in tien dagen

  •  
20-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3631c2a18a_Schermafbeelding_2018-11-20_om_10.06.53
Beeld: Het dorp Acquetico.
In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.
In het noorden van Italië wordt het kleine dorpje Acquetico al een tijdje geteisterd door hardrijders. De maximumsnelheid van 50 kilometer per uur wordt door bijna iedereen die door het dorp rijdt aan de Italiaanse laars gelapt. Maar het probleem blijkt erger dan gedacht.
Veel bewoners waren bang om nog door het dorp te lopen. Burgemeester Alessandri besloot daarom een flitspaal te instaleren. Na tien dagen flitsen kon de burgemeester niet geloven wat hij zag toen hij de resultaten van het proefproject onder ogen kreeg.

Snelheidsduivels

In tien dagen tijd zijn er 58.568 overtredingen geregistreerd. Tientallen bestuurders reden zelfs harder dan 100 kilometer per uur en de allergrootste snelheidsduivel reed zelfs 135 kilometer per uur. Twintig van de snelste snelheidsduivels werden ook nog eens op klaarlichte dag geflitst.
Veel van de 120 voornamelijk oudere bewoners durft de straat bijna niet meer op. Toch moeten ze hun leven riskeren. “Het is echt waanzin” aldus de burgemeester tegenover de Italiaanse pers.

Strada Statale 28

Door het dorp loopt de belangrijke provincieweg Strada Statale 28 (ss28). De weg is onderdeel van een van de drie belangrijkste wegen die de Italiaanse regio’s Piëmont en Ligurië verbindt. Veel automobilisten maken gebruik van de route om tolwegen en trajectcontroles te vermijden.
Waarschijnlijk worden de flitsers na het proeftraject ook permanent ingezet. Best wel logisch, aangezien het gigantische aantal overtredingen redelijk wat geld in het laatje brengt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.