* BNNVARA - Nachtvlinder Bokoesam viert nieuwe album in pizzeria
Word lid

Nachtvlinder Bokoesam viert nieuwe album in pizzeria

leestijd 9 minuten
Nachtvlinder Bokoesam viert nieuwe album in pizzeria

Tijdens Amsterdam Dance Event vierde Bokoesam de release van zijn nieuwe album Nachtvlinder. Dit deed de rapper – wiens echte naam Samuel Sekyere is - in zijn favoriete pizzeria Klaproos in Amsterdam-Noord. BNNVARA sprak met de goedlachse artiest vlak na zijn show.

 Iedereen in het nachtleven is een soort van vlinder in de nacht

“De titel van mijn album Nachtvlinder komt eigenlijk door een vriend van mij. Die sprak over een vrouw in de nacht. Hij zei: zij is echt een Nachtvlinder. Dat is me altijd bijgebleven, omdat het een rauwe, maar ook mooie betekenis heeft. Iedereen in het nachtleven is een soort van vlinder in de nacht. Voor mij heeft het woord een andere betekenis gekregen. De meeste zien mij als een blije man, maar zo voel ik me niet altijd. Nachtvlinder is eigenlijk een andere benaming voor een mot in mijn ogen, maar dan verpakt in een mooier jasje. Niet dat ik een mot ben, maar soms voel ik me wel zo. De naam Nachtvlinder past daarom goed bij dit album. Het beschrijft mijn verhaal.”

De schrijfkampen in Nederland heb ik een beetje uitgespeeld

“Ik ben twee weken in Berlijn geweest om het album te schrijven. Berlijn is een mooie inspirerende stad door de rauwheid van de mensen, graffiti en de uitgaansscene. De schrijfkampen in Nederland heb ik een beetje uitgespeeld. Om nieuwe inspiratie op te doen vertrok ik naar het buitenland. Gelukkig is Berlijn niet té ver weg om de artiesten - Yung Nnelg, Tabitha, Idaly, Chivv, Jandro, Boef, Cho en Leafs - waarmee ik op Nachtvlinder heb samengewerkt over te laten komen. Red Bull heeft in Berlijn een studio waar ik me in terug kon trekken en volledig kon focussen op het schrijven van dit album.”

Mijn vorige albums gingen vaak over emotionele onderwerpen. Nachtvlinder is een mix van alles

“Op mijn voorgaande albums liet ik mezelf echt op een kwetsbare manier horen. En dat is af en toe moeilijk tijdens het schrijven en optreden van nummers. Vanavond op het podium moest ik bij de nieuwe nummers Koude Winter en Voor Jou ook wat traantjes laten, want het blijft moeilijk zo je emotie voor familie en vrienden live on stage te tonen. Mijn vorige albums gingen vaak over emotionele onderwerpen. Nachtvlinder is een mix van alles. Nu wil ik alles wat ik kan aan mijn luisteraars laten horen. Daarbij horen alle muziekstijlen die ik hard vind zoals: dancehall, reggae, trap, rap en natuurlijk Afrikaanse vibes. Ik vind dat ik als artiest de muziekstijlen die ik dope vind moet kunnen verwerken in mijn eigen muziek."  

Ik ben gek op de Truffelpizza van pizzeria Klaproos. Vandaar dat ik mijn releaseparty hier wilde doen

 “Red Bull heeft echt uitgepakt voor mijn album release. Tijdens de show hing er echt een tropische vibe in de pizzeria. De versiering was top: overal kleuren op het podium en veel planten. In de bar kon je basketballen, airhockeyen en pool spelen. Er was ook een tatoeëerder aanwezig. Via een Instagram winactie konden drie fans een tattoo van een vlinder naar keuze winnen - en laten zetten in de bar. Dat vind ik zo nice aan de pizzeria. Zij serveren niet alleen mijn favoriete truffelpizza, maar er hangt ook een relaxte sfeer.”

Er was vanavond heel veel liefde op het podium

 “Naast dat ik liefde heb voor mijn favoriete pizzeria. Kreeg ik ook veel liefde vanavond van de artiesten Tabhita, Yung Nnelg en Leafs die met mij op het podium stonden. Ik kreeg ook liefde van de gastoptredens. Jirri van Anbugang en Jacin Trill kwamen mij verrassen on stage. Er was zoveel liefde op het podium.” 

 “Wat ik de luisteraars met Nachtvlinder mee wil geven is vooral mooie muziek en mijn echte verhaal. En laten zien dat ik mijn boodschap in verschillende muziekstijlen aan de man kan brengen.”