Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Baby in hoofd gesneden tijdens keizersnede

  •  
04-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
347 keer bekeken
  •  
baby_hechtingen
In onze rubriek Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.  
Een keizersnede is een veilige manier van bevallen. In Nederland tenminste.  Maar voor Hélène uit Frankrijk liep het anders. Ze heeft tijdens de operatie op een haar na haar baby verloren. Afgelopen vrijdag ging Hélène naar het ziekenhuis voor de geplande geboorte van haar derde kind. Maar wat een heugelijke gebeurtenis had moeten zijn veranderde in een horrorshow.
Zes hechtingen
Nadat de vrouw het medisch team ontmoette, werd zij klaargemaakt voor de geboorte. De anesthesist diende een ruggenprik toe en vanaf dat moment ging het bergafwaarts. Hélène, geeft op Facebook aan dat er sprake is geweest van helse pijn en dat de anesthesist broddelwerk heeft afgeleverd. Maar daarna heeft de nachtmerrie echt haar climax bereikt. Want wat blijkt – de baby is tijdens de keizersnede in diens hoofdje gesneden. De vrouw heeft geschokt gereageerd, maar de gynaecoloog geeft aan dat het slechts ‘om wat haar gaat’ en dat er niets aan de hand is. Door het prutswerk van de gynaecoloog moest het hoofdje van de baby hecht worden.
Met de schrik vrij
Met zowel Hélène als de baby gaat het gelukkig goed. De zes hechtingen zijn eruit gehaald en de baby zal er niets aan overhouden, behalve een paar littekens.
Hélène overweegt wel een klacht tegen het ziekenhuis in te dienen. Ze is niet te spreken over de manier waarop zij behandeld is, en een excuses voor het hele gebeuren? Ho maar. Die heeft zij niet gekregen.
Uitzonderlijke situatie
Het ziekenhuis heeft wel als zodanig gereageerd op het incident tegenover France3 en zegt de zaak te betreuren. Wel staat het ziekenhuis achter de ingreep en stelt dat er sprake is van een uitzonderlijke situatie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.