Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Appeltjesgroen huis zorgt voor ruzie in Den Helder

  •  
04-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
burenruzie_thumb
‘Rijdende rechter’ kom er maar bij. Een appeltjesgroen huis zorgt ervoor dat de gemoederen hoog oplopen in een Den Helderse woonwijk. De gemeente eist dat de eigenaresse het pand overschildert. “Waar bemoeien ze zich mee?” Ineke van Amersfoort (82) weet het in ieder geval niet.
De muren van Inekes huis zijn appeltjes groen. “Ik word er gewoon vrolijk van”, zegt ze tegen NH Nieuws. Maar veel buren ergeren zich groen en geel aan de kleur van het huis. Een aantal van haar buurtbewoners vindt de kleur afschuwelijk en als de zon op het huis schijnt, zitten ze naar eigen zeggen zelfs met een groene gloed in de kamer. Van sommigen mag het huis daarom zelfs afbranden.
Ook de gemeente is tegen de groene kleur. Volgens de gemeente valt het huis uit de toon en moet het worden overgeverfd. Van Amersfoort maakte bezwaar tegen de uitspraak. “Als rood en blauw mogen – en die mogen -, mag appelgroen ook.”
De vrouw snapt niet waar de buurt zich druk om maakt. “Andere woningen zijn zwart of grijs, dat vind ik hartstikke lelijk. Maar daar klaag ik toch ook niet over? Als ze zich ergeren moeten ze hun rolgordijn naar beneden doen.”
Over zes weken doet de bezwarencommissie uitspraak. Wat er ook gezegd gaat worden, Ineke denkt er niet over na om haar huis over te schilderen. Wel wil ze naar de rechter. “In Nederland bemoeit iedereen zich tegenwoordig met elkaar” zegt ze. “In wat voor dictatuur leven we in Den Helder? Doe wat je zelf wil. Ik vecht tot het einde.”
Tot zover het daglicht van vandaag.

Meer over:

ruzie, den helder
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.