* BNNVARA - Als gamer ben je nooit echt op vakantie
Word lid

Als gamer ben je nooit echt op vakantie

leestijd 3 minuten
Als gamer ben je nooit echt op vakantie

Ik was een week op vakantie. In het vliegtuig naar Spanje zat zo’n gezellige Brabantse vrouw van een jaar of vijftig Candy Crush Saga te spelen. Ze verspeelde binnen no-time haar levens en het was een vlucht van drie uur.

Ik heb me gruwelijk verveeld. Ik ben niet echt van de handheld games en op mijn telefoon speel ik alleen Hearthstone. Maar ja, er is nog steeds geen (gratis) wifi in vliegtuigen. En op Europese vluchten heb je ook geen scherm om zo’n vercrackte versie van Bejeweled te spelen.

Ik fantaseerde dat we er al waren en ik op een stoeltje in de zon een San Miguel-biertje zat te drinken.

Prachtige uitzichten

Even een sidenote. Als je een auto huurt in Andalusië, neem nooit een Hyundai i20. Met 60 kilometer per uur de berg op is voor niemand leuk, zeker niet voor overspannen Spanjolen die nergens kunnen inhalen. Afgezien daarvan is het landschap prachtig. Maar natuurlijk niet zo mooi als bijvoorbeeld de uitzichten in Horizon Zero Dawn.

Natuurlijk zou ik niet echt willen dat ik achterna word gezeten door moordlustige dino-robots. Maar als die zon nou nét even wat meer naar links zou staan… En als die berg nou nét even zo’n witte top zou hebben… Gewoon voor het plaatje.

Gamen verwent je visueel. Je moet eigenlijk niet willen dat je de Spaanse Costa del Sol gaat vergelijken met een versie van de aarde in de 31e eeuw. Of met de heuvellandschappen in Skyrim en Far Cry 4.

Achter de feiten aan

Ik heb het gamen niet echt gemist. Ja, ik vond het jammer dat de wifi bij ons huisje zo brak was dat ik met geen mogelijkheid de finale van League of Legends kon kijken. En ik miste een paar gratis kaarten in Hearthstone, omdat ik een update van anderhalve gigabyte niet over de 2G binnen ga halen.

Eenmaal thuis kon ik eindelijk eens kijken naar het nieuwe ‘rune systeem’ van League of Legends. Meteen drie potjes verloren, want mijn tegenstanders hadden duidelijk al wel geoefend met het nieuwe systeem.

Ik liep dus na een weekje al redelijk achter de feiten aan. Moet ik dan maar voortaan mijn PC’tje in de ruimbagage laden en de Xbox op schoot in de veel te krappe vliegtuigstoel? Dat lijkt me ook niet ideaal.

Je bent als gamer nooit echt op vakantie. Behalve dus als de wifi niet werkt. Dan kun je niet anders dan je echt even verdiepen in de prachtige bergen om je heen. En dan maar proberen om het niet te vergelijken met prachtige CGI.

 

Door: Stijn Roelofs