Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

6 films die er écht toe doen

  •  
20-03-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
persfotos-00133709
Sommige films zijn er omdat de verhalen verteld moeten worden. Het zijn de moeilijke verhalen over mensenrechten, vluchtelingen, pijn, verdriet, strijd maar ook vaak hoop. En het zijn de films die jij moet zien.
Daarom is BNNVARA voor het elfde jaar aanwezig op het Movies that Matter Festival in Den Haag. Met een live radio-uitzending, drie festivalpremières, vier speciaal geselecteerde films op televisie én de uitreiking van de BNNVARA Publieksprijs voor beste film op zaterdag 31 maart.

Première De Verloren Kinderen van het Kalifaat

In aanwezigheid van Sinan Can gaat op zaterdag 24 maart de BNNVARA-documentaire De Verloren Kinderen van het Kalifaat in première. Daarin reist Sinan samen met Houssein, vader van twee IS-kinderen, naar Syrië. In de puinhopen van het kalifaat gaat Houssein op zoek naar zijn familie. Ze bezoeken Raqqa, waar zoon Ilyas als IS-strijder om het leven kwam.
De Verloren Kinderen van het Kalifaat wordt op maandag 26 maart om 21.00 uur uitgezonden op NPO 2.  

Première Het Schoonmakersparlement

Op zaterdag 24 maart gaat ook de 2Doc: Het Schoonmakersparlement, van Leon Verdonschot in première tijdens het Movies that Matter Festival. In Het Schoonmakersparlement volgt Leon Verdonschot vier schoonmakers een jaar lang tijdens hun werk, thuis en tijdens parlementszittingen en acties, op weg naar een nieuwe CAO. De documentaire strijdt mee om een Gouden Vlinder in het Dutch Movies Matter competitieprogramma.
De documentaire is op maandag 16 april om 21.00 uur op NPO 2 te zien.

Première Trippers

Op vrijdag 30 maart om 17.00 uur gaan Geraldine Kemper en regisseur Kim Smeekes in gesprek met het festivalpubliek over hoe een aflevering van Trippers tot stand komt. Ze gaan uitgebreid in op het maken van de serie Trippers: hoe worden de onderwerpen gekozen, wat wordt er wél en wat wordt er niet gefilmd en hoe gaat de redactie te werk om het programma zo succesvol te maken? Voorafgaand aan de Q&A wordt een aflevering van Trippers vertoond waar Geraldine Kemper diep de favela’s van Brazilië ingaat. In deze wereld -die ook wel Crackland wordt genoemd- ziet ze de verwoestende uitwerking van drugs, verslaving en nietsontziende criminaliteit. Ze is getuige van de oorlog die woedt tussen de politie en de kartels en ze gaat in gesprek met de mensen die dagelijks in deze onwerkelijke realiteit moeten zien te overleven.

Spijkers met Koppen en De Nieuws BV

Het BNNVARA Radio 2-programma Spijkers met Koppen, gepresenteerd door Dolf Jansen en Felix Meurders, is zaterdag 24 maart tijdens het festival live vanuit het Theater aan het Spui te horen. Met volop interviews, cabaret, columns en live muziek. Publiek is van harte welkom tussen 12.00 en 14.00 uur. Ook het BNNVARA Radio 1-programma De Nieuws BV, gepresenteerd door Patrick Lodiers en Willemijn Veenhoven, besteedt aandacht aan het Movies that Matter Festival.

Vier films op tv

Gedurende de festivalweek zijn bij BNNVARA op NPO 2 vier festivalhighlights te zien. De speelfilm Noces is op vrijdag 23 maart om 23.00 uur te zien. Ook drie  documentaires worden in het kader van het filmfestival uitgezonden. Recruiting for Jihad op dinsdag 27 maart om 22.55 uur, The Poetess op woensdag 28 maart om 22.55 uur en The Man who mends Women op donderdag 29 maart om 23.55 uur.  Kijk hier voor meer informatie over de films.

Movies that Matter

Op het Movies that Matter Festival staan films en documentaires rond mensenrechtenkwesties centraal. Een thema van Amnesty International dat BNNVARA hoog in het vaandel heeft staan. Op het festival gaat het publiek in gesprek met mensenrechtenactivisten, filmmakers, politici en journalisten uit de hele wereld. Het festival vindt plaats van 23 maart tot en met 31 maart in Den Haag.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.