Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Tanger

Tanger was vanaf de jaren ’20 van de vorige eeuw een kosmopolitische en hedonistische stad, waar alles mocht en niets moest. De stad was het speelveld van rijke en excentrieke figuren die zich hier onderdompelden in het uitbundige nachtleven. Ook in de jaren ’60 was Marokko en vooral Tanger een geliefde plek voor de echte levensgenieters.
Vanaf het moment dat Marokko onafhankelijk werd van Frankrijk raakte Tanger in verval en werd het een speelveld voor dieven, oplichters en smokkelaars. Koning Mohammed VI zag het economische belang van de havenstad door de zeer strategische ligging van Tanger. Hij investeerde veel geld in de regio en sindsdien is de stad bezig met een omslag. Tegenwoordig is Tanger weer een zeer geliefde reisbestemming.
Tanger heeft een rijk verleden al is dit door een grote aardbeving ook deels verwoest, desondanks zijn er rond Tanger nog genoeg bezienswaardigheden. Reis bijvoorbeeld af naar het nabijgelegen dorp Asilah. Hier proef je nog de echte oude Marokkaanse sfeer. Marokkaanse waren sla je in bij de bazaar Foundouk Chejra en ontspannen doe je met een hammambehandeling in El Minzah Wellness.
Eten
De keuken van Tanger is een mengeling van allerlei heerlijke snuisterijen en kruiden. Ook staat de stad bekend om zijn lekkere verse vis die zo vanuit de zee op je bord wordt geserveerd. In het hart van Tanger, Medina, bevinden zich de goedkope restaurants en barretjes. De duurdere eet– en drankgelegenheden bevinden zich in Ville Nouvelle.
Typische Marokkaanse gerechten gecombineerd met een uitzicht op zee ervaar je bij Riad Tanja en Miami Beach. De meeste locals zitten bij Ray Charly aan tafel. Nog meer Marokkaanse lekkernijen serveren ze in El Korsan. Tanger is ook een stad met uitgaansmogelijkheden. Wellicht niet zoveel als wij Europeanen gewend zijn van een badplaats, maar ze zijn er zeker. 
Alcohol serveren ze voornamelijk in de strandtenten Chellah Beach Club en Club Pasarella Beach. Drinken als de locals doe je bij Café Hafa en Café de Paris. Ook bij Café Tingis kan je terecht voor een lekkere kop groene muntthee. En ben je de muntthee zat, dan kan je overstappen op Chiba, thee met absint. Aan het einde van een vermoeide (oververhitte) dag koel je af in bioscoop van Tanger, waarbij ook een paar zeer gezellige cafés gevestigd zijn.
Vervoer
Tanger kan je per vliegtuig of met de auto bereiken. Met de auto rij je naar Algeciras en daar pak je de boot naar Tanger. In Tanger zelf kan het beste met een taxi van A naar B komen. 
Goed om te weten
Beste reistijd: April, mei, augustus, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Marokkaanse Dirham
Taal: Arabisch, Frans
tanger.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.

BNNVARA LogoWij zijn voor