Twitter-rel
Dat dit niet erg Koreaans klinkt, dachten veel Amerikanen ook toen ze vorig jaar
het recept
voor ‘de perfecte noedels’ van The New York Times langs zagen komen.
Twitteraars vielen massaal
over het Amerikaanse kaas-gedeelte heen en
doken in hun scherpe pen
om de krant te bombarderen met grapjes, kritiek en kritische grappen. Wat zij alleen niet doorhadden was dat het recept afkomstig was van
de bekende Koreaanse chef Roy Choi
en dat de noedels
wel degelijk zo worden gegeten
in Zuid-Korea. De kaas zou de soep namelijk lekker romig maken.
Haal Kazië in huis
Enfin. Voor veel Nederlanders (en Amerikanen) klinkt Roy Choi’s ramen misschien nog steeds als een gerecht dat een arme student niet eens aan zou raken, maar voor veel Koreanen is dit
dus de ideale snack
. Wij moeten eerlijk bekennen: hoe langer we naar die smeltende kaas kijken in de hete bouillon, hoe meer we die denkwijze kunnen volgen. En als heel Zuid-Korea dit doet, wie ben jij dan om achter te blijven? Eet smakelijk!