Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
Het winterse Transsylvanië is om smoorverliefd op te worden
22-12-2018
•
leestijd 3 minuten
•
189 keer bekeken
•
Blijkbaar bestaan tijdmachines allang. Want de gotische kastelen, mystieke bergen en middeleeuwse steden van Transsylvanië gooien je eeuwen terug in de tijd. Bedenk daar nog een deken van sneeuw bij en je hebt alle ingrediënten voor een winterwonderland.
Daarom speciaal voor jou: drie sprookjesachtige must-sees in Transsylvanië!
Sibiu
Een stap in Sibiu is een stap in de middeleeuwen. En een witte sneeuwlaag tovert de stad om in een magisch sprookje. Sibiu wordt beschouwd als een van de grootste en best behouden middeleeuwse steden in
Roemenië
. Verwacht een historisch centrum met smalle straatjes en gezellige barretjes, cafés en winkeltjes. Het beste startpunt voor een ontdekkingstocht door de stad is Piata Mare bij Sibiu’s Upper Town. Dit plein vormt het centrum van de stad. Regelmatig vinden hier toffe evenementen plaats. Bezoek ook vooral de Holy Trinity Cathedral, gekenmerkt door karakteristieke muurschilderingen. Daarnaast hoort het Brukenthal National Museum op je to do-lijst, bestaande uit negen verschillende gebouwen. Of duik het 14-eeuwse Council Tower in, die je een panorama view over de stad serveert.
Sighisoara
Sighisoara is de geboorteplaats van Vlad the Impaler. Dat zegt je niets. Maar als we zeggen dat zijn bijnaam Vlad Dracula is, gaan er vast en zeker belletjes rinkelen. Vlad Dracula was de inspiratiebron van Bram Stoker’s vampierenroman. Vlad’s geboortehuis is aan het Citadel Plein te bezichtigen, vlakbij de Klokkentoren. Een bezoek aan dit huis kun je dus prima combineren met een bezoek aan deze toren. De 64-meter hoge toren heeft zijn authentieke uitstraling uit de 16e eeuw weten te behouden en serveert een uitzicht over de magische stad met haar kleurrijke gebouwen. (Want ja, Sighisoara is één grote snoepwinkel). En op zo’n twee uur rijden van de stad bevindt zich het enige echte Dracula kasteel, de Bran Castle. Vanwege de natuurlijke omgeving en de imposante look zeker de moeite waard!
Carpathian Mountains
De Carpathian Mountains oftewel de Karpaten vormen de allerlangste bergketen van Europa. Deze enorme unit baant zich een weg door zeven verschillende landen: Tsjechië, Slowakije, Polen, Hongarije, Oekraïne, Roemenië en Servië. Roemenië is de geluksvogel die het grootste deel van de bergketen in huis heeft. Waarom de Roemeense Karpaten de moeite waard zijn? In ieder geval niet vanwege de hoogte. Wél vanwege de diversiteit aan dieren en natuurlijke landschappen. Zo is het berggebied een thuisgebied voor beren, wolven, lynxen en gemsbokken. Ook is meer dan een derde van alle Europese plantsoorten én meer dan een derde van Europa’s minerale en thermale wateren in de Karpaten te vinden. En alsof dat niet genoeg is, mogen de Karpaten zich een van de allerlaatste onaangetaste wildernissen van Europa noemen. Het moge duidelijk zijn dat dit gebied ideaal is voor hikeliefhebbers. Houd er wel rekening mee dat de wandelroutes in de winter gevaarlijker zijn. Goed om te weten: de Piatra Craiului Mountains behoren tot de makkelijke wandelgebieden.