Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Handige reisapps: dit zijn de tips van de redactie

28-07-2019
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
1312 keer bekeken
  •  
telefoon backpacker
Reisapps: het aanbod is zó groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En daarom helpen wij je graag een handje. Hieronder een aantal tips van de redactie.

Vóór je reis

SeatGuru
Met SeatGuru bemachtig je de meest ideale plek van een vliegtuig. De app geeft je toegang tot meer dan 1100 vliegtuigplattegronden van ongeveer 140 vliegmaatschappijen. In de app kan je duizenden reviews van vliegtuigpassagiers lezen. En dat bespaart je wellicht een slecht vliegtuigdutje.
Packr
Deze app creëert een paklijst voor je op basis van het type reis en de periode waarin je weggaat. Of het nou gaat om een roadtrip, weekendje weg, strandvakantie, kampeertrip of lange backpackreis… Packr doet het denkwerk voor je. Oh en als je begint met inpakken: probeer deze handige inpakmanier dan eens.
Door Kimrawicz

© Foto: Kimrawicz / Shutterstock.com

Reisapp Buitenlandse Zaken
Wordt het reisadvies voor een land (negatief) aangepast? Dan krijg je daar als gebruiker van de Buitenlandse Zaken-app een melding van. Maar ook tijdens een reis kan ‘t van pas komen. De app informeert namelijk ook hoe je het beste kan handelen tijdens noodgevallen, ziekenhuisopnames, overlijdensgevallen en arrestaties. Sindskort kan je zelfs whatsappen met het ministerie…

Tijdens je reis

Splittr
Reis je samen met een gezelschap? Dan kan je natuurlijk een gezamenlijke pot geld maken waar iedereen telkens bij inlegt. Klinkt handig; is het in de praktijk vaak niet. De app Splittr is een handig alternatief voor zo’n pot met geld. Bij Splittr vult iedereen zijn uitgaves in en de app rekent dan precies uit hoeveel geld je van wie krijgt, ongeacht welke valuta je invoert.
Railplanner  
In Nederland gebruik je de NS of de 9292-app voor een treinreis. Maar voor treinreizen door  Europa  gebruik je Railplanner. De app rekent de beste routes voor je uit en neemt daarbij zowel plaatselijke als nationale treinen, hogesnelheids- en slaaptreinen mee. Extra handig: de app is in offline-modus beschikbaar.
vitor-pinto-m-gPGrGSkN0-unsplash

© Foto: Vitor Pinto / Shutterstock.com

Flush
Flush is een soort TripAdvisor, maar dan voor toiletten. De app toont meer dan 190.000 publieke toiletten, inclusief gehandicaptentoiletten. Zo weet je op reis altijd een wc in de buurt te vinden. En mocht je toilettenstandaard hoger dan gemiddeld zijn? (Wat dat ook zou mogen betekenen). Dan kan het handig zijn om van tevoren de reviews te lezen.
GasBuddy
Dit is een ideale app voor de roadtripper. GasBuddy laat niet alleen de dichtstbijzijnde tankstations zien, ook toont de app tot in de centen de kosten voor benzine. Let op: de app is alleen bruikbaar in de Verenigde Staten , Canada en Australië .
Kayak
Kayak doorzoekt honderden reiswebsites en zorgt dat je tegelijkertijd vluchten, hotels en vervoer kan huren. Daarmee sla je dus eigenlijk drie vliegen in één klap.
The Outbound
Als je natuur en avontuur tijdens een reis hoog in het vaandel hebt staan, hoor je The Outbound op je telefoon te installeren. De app geeft je inspiratie voor alternatieve outdoor plekken en activiteiten. Zo vertelt The Outbound waar je in de buurt toffe hikeroutes, fotogenieke plekken en ideale kampeerplekken kan vinden.
Will Truettner

© Foto: Will Truettner

Refill My Bottle
Refill My Bottle laat je de dichtstbijzijnde tappunten voor gratis, veilig en gefilterd drinkwater zien. Zo hoef je dus niet om de haverklap een plastic flesje water aan te schaffen. Fijner voor jou en fijner voor de planeet. De app is vooral populair in Zuidoost- Azië , waar het aantal tappunten vrij hoog ligt.  
Google Translate
“Google Translate, ja hèhè” horen we je denken. Google Translate klinkt als oud nieuws, maar veel reizigers weten niet wat de app allemaal in zijn mars heeft. Wist je namelijk dat de app ook teksten vertaalt als je je camera erop richt? Denk aan een bord langs de weg of een menukaart. De app vertaalt zelfs al als je een tekst hardop uitspreekt.
Eatwith
Ga je solo op reis en eet je liever niet alleen? En ben je dan ook nog eens een reiziger die de connectie met de lokale cultuur aangaat? Dan is Eatwith een ideale app om tijdens je reis te gebruiken. De app toont adresjes in de buurt waar je lekker kan eten; geen restaurants, maar bij lokale mensen aan hun eettafel. 
The Dyrt
Met een camper door Amerika trekken? Dan hoort The Dyrt op je telefoon te staan. Deze app toont meer dan 42.000 kampeerplekken in de Verenigde Staten, met reviews en foto’s van voorgangers. 
dino-reichmuth-A5rCN8626Ck-unsplash

© Foto: Dino Reichmuth / Shutterstock.com

GeoSure
GeoSure is een op locatie gebaseerde app die het veiligheidsniveau van een gebied door middel van een score tussen de 1 en de 100 aangeeft. Deze score is een gemiddelde van zeven categorieën: diefstal, LGBTQ-veiligheid, fysieke veiligheid, gezondheid, politieke vrijheid en de veiligheid van vrouwen.
TripWhistle Global SOS
Ook deze app richt zich op de veiligheid. TripWhistle verzamelt contactgegevens van verschillende autoriteiten. De app toont nummers van de politie, brandweer en ambulances uit 196 verschillende landen.  
Citymapper
In Nederland gebruik je 9292, maar tijdens een stedentrip helpt Citymapper je op weg. De app is te gebruiken in bijna veertig verschillende steden ter wereld. Als je van plan bent om veel met het openbare vervoer te reizen, is dit een ideaal hulpmiddel.
milan-sladic-rUjMWRPeAuY-unsplash

© Milan Sladić / Shutterstock.com

Polarsteps
Deze app volgt automatisch je reisroute en de plaatsen die je hebt bezocht tijdens een reis. En daar hoef je niet altijd online voor te zijn; de app trackt je route ook in offline modus. Als je wel bent verbonden met het internet, synchroniseert de app automatisch alle informatie. Handig: de app houdt in de route bij waar je foto's hebt gemaakt.
Maps.me
Google Maps is onmisbaar. Maar bij een verre reis is Maps.me onmisbaarder. Met deze app kan je namelijk offline navigeren door een stad. Zorg wel dat je de kaart van tevoren hebt gedownload op je telefoon.

Na je reis

Been
Been houdt op een overzichtelijke manier bij in welke landen je bent geweest. Als gebruiker vink je de landen aan die je hebt bezocht; deze kleuren vervolgens oranje op een 3D-wereldbol. Ook geeft de app aan hoeveel procent van de wereld je hebt bereisd. Makkelijk om te gebruiken en natuurlijk heel leuk om te weten.
Timeshifter
Een jetlag. Misschien wel de naarste nasleep van je reis. Maar je kan er iets aan doen, als we de makers van Timeshifter moeten geloven. De app is ontwikkeld door wetenschappers en creëert een gepersonaliseerd jetlag-plan. Zo vertelt Timeshifter je precies wanneer je beter wel of geen koffie kan drinken, fel licht kan zien of een dutje kan doen.
everst

© Everst / Shutterstock.com

Wifi kan tijdens je reis een heilige graal zijn: bekijk daarom vooral deze luchthavenkaart met meer dan 130 wifiwachtwoorden.

Meer over:

telefoon, reis, app, apps
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.