Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
Eten en drinken in een vliegtuig: dit zijn de grootste fouten die je kan maken
28-03-2019
•
leestijd 3 minuten
•
5676 keer bekeken
•
Vliegtuigvoedsel. Vaak is het drie keer niks, dus waarom zou je het víer keer niks maken? Zorg dat je het vliegtuig zo tevreden mogelijk uit wandelt, door de volgende punten te vermijden! Zout op je maaltijd gooien
Tijdens een vlucht vermindert je smaakvermogen. De boosdoeners? Lage luchtvochtigheid en een lage luchtdruk. Maar de vermindering van smaak zou ook te maken kunnen hebben met koudere temperaturen, grijze cabineverlichting en een hoger stressniveau. Dat nogal smaakloze vliegtuigvoedsel is dus deels aan jouw eigen aangetaste smaakpapillen te wijten. Vliegmaatschappijen zijn hiervan op de hoogte en doen er daarom graag een schepje bovenop. Een extra schep zout op je maaltijd, om precies te zijn. Bewaar die
Salt Bae-
sessies dus vooral voor thuis. Een alternatief is limoensap. Vraag dit gerust aan het cabinepersoneel, zodat je maaltijd toch een tikkeltje meer smaak krijgt.
Voedsel rechtstreeks van je opklaptafeltje eten
Laptops, telefoons, tablets en misschien zelfs baby’s: je wilt niet weten welke dingen dat opklapbare tafeltje hebben gepasseerd. Laat staan dat je weet hoe grondig de tafels worden schoongemaakt. Neem daarom het zekere voor het onzekere en eet voedsel niet rechtstreeks van je tafel. Oh en: de vijfsecondenregel geldt hier niet.
Koffie, thee en water bestellen
Cafeïneverslaafden, theeleuten en iedereen die water drinkt (ie-de-reen dus) zullen zichzelf tijdens een volgende vlucht moeten inhouden. In een vliegtuig om water vragen is namelijk een slecht idee. Watertanks worden zelden schoongemaakt, zo liet de voormalige steward Bobby Laurie aan Insider weten. Water kan bij elke bestemming worden ingeladen, waarbij het op oud water komt te liggen. Dat oude gedeelte is dus niet bepaald gezond om te drinken.
Uit een studie
blijkt zelfs dat bijna 13% van de vliegtuigen erin faalt om de standaard voor goede waterveiligheid te halen. Bij 12% van de commerciële vliegtuigen zijn er zelfs poepbacteriën in het tapwater gevonden.
Toch is het belangrijk om tijdens een vlucht zoveel mogelijk water te drinken. Door de lage luchtvochtigheid verliest je lichaam namelijk veel vocht. Zorg daarom dat je na de douane genoeg waterflesjes inslaat om de vlucht mee door te komen.
Te veel alcohol drinken
Alcohol kan ervoor zorgen dat je makkelijker in slaap valt, maar helaas geldt dat slechts drie à vier uur lang. Daarna wordt het lastiger om opnieuw in slaap te vallen. Ook vergroot te veel alcohol de kans op hoofdpijn en een dorstige mond. Gevolg? Je gaat overcompenseren door veel water te drinken. En dat leidt weer tot bezoeken aan het toilet en minder slaap.
Een stoel in de laatste rij kiezen
Zit je in de laatste rij? Beterschap en sterkte. Nee maar even serieus: de laatste rij wil je jouw ergste vijand niet toewensen (of wel natuurlijk). Een zitplek in de laatste rij betekent urenlang ‘getrakteerd’ worden op een blend van toilet-aroma’s. Ook betekent het urenlang je rugleuning niet kunnen verstellen. En urenlang uitzicht hebben op een rij ongeduldige mensen die een bezoek aan de wc willen brengen. Wat maaltijden betreft, loop je in de achterste rij ook een paar punten achter. Maaltijden worden in een vliegtuig namelijk vaak van voren naar achteren gebracht. Tegen de tijd dat de aluminium kar jouw rij bereikt, is het eten relatief kouder. Bovendien heb je minder maaltijdopties om uit te kiezen.