Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
Biernoedels zijn blijkbaar een ding in dit Canadese restaurant
24-09-2018
•
leestijd 1 minuten
•
70 keer bekeken
•
Wat is beter dan bier? Bier met noedels. Als het aan ‘t restaurant Yuu Japanese Tapas in Canada ligt tenminste...
Noedels in een grote bierpul?! Dat is weer eens wat anders dan boerenkool met worst. Hoewel de witte schuimlaag op het biertje verraderlijk is, zijn we er nog niet helemaal uit of we hier honger of dorst van krijgen. Of dat we deze maaltijd liever overslaan. Onze aandacht heb je in ieder geval. De eigenaresse van het Japanse restaurant in Canada kwam op dit bijzondere idee tijdens een hittegolf in de zomer. Ze kon alleen maar denken aan een lekker koud pilsje en dacht toen: ‘Waarom geen bier met noedels?’. Tja, waarom ook niet...
Hoewel de koude noedelsoep heel erg lijkt op bier, zit er (helaas) geen alcohol in dit gerecht. Wat zit er dan wel in? Het bierglas is gevuld met noedels en een koude bonito bouillon. Bonito is een gefermenteerde en gedroogde tonijnsoort die vaak wordt gebruikt in Aziatische gerechten voor een lekkere umami-smaak. Om het ‘biertje’ compleet te maken, wordt een schuimlaag van eiwitten en gelatine toegevoegd.
Benieuwd hoe de biernoedels gemaakt worden? Check de video hieronder: