Addis Abeba
In de hoofdstad van Ethiopië, Addis Abeba, wonen maar liefst vier miljoen mensen. Vijf keer zoveel als in Amsterdam. De stad heeft door de hoge ligging een heel aangenaam klimaat.
In Addis Abeba vind je de Nederlandse Stichting DIR. Zij verkopen heerlijke Ethiopische koffie in Nederland en financieren met de inkomsten projecten voor gehandicapte straatkinderen en ex-prostituees. De schattige, kleine fabriek is zeker een bezoekje waard. Ethiopië wordt ook wel de bakermat van de mensheid genoemd dus aan bezienswaardigheden kom je sowieso niets tekort.
In Ethiopië vind je ook Lalibela, waar dus duizend jaar geleden het achtste wereldwonder uit de rotsen is gehakt. En omdat je toch in de buurt bent is ook een kijkje nemen bij de Blue Nile Waterval een goed idee.
Eten
Een van de specialiteiten die de lokale bevolking bij elke maaltijd eet is een
injera
, een soort enorme pannenkoek. Meer kunnen we er eigenlijk niet van maken. Deze kan je met allerlei toppings eten. Maar er is niet alleen maar traditioneel eten te vinden in Ethiopië, zo zijn er in de hoofdstad ook veel internationale restaurants.
In Lime Tree staan goede broodjes en pasta op het menu. Castellis in Piazza is sinds 1942 dé top-pizzeria in de stad en wordt ook nog eens geroemd om zijn pasta’s. De traditionele Ethiopische keuken vind je terug in Team Mini Habesha. Daar wordt 's avonds ook gefeest.
Stort je zeker in het nachtleven, want dat is in Addis Abeba echt de moeite waard. De plaatsen om de hele nacht door te trekken zijn onder andere Club Deep en Champions. Boven op het dak van het Novis-gebouw zit Club Bailamos; de plek om op warme zomeravonden te chillen. Bovendien speelt er in het weekend elke avond een live band. De meest moderne nachtclub in Addis Abeba is Divine. Hier hebben ze naast fijne cocktails, ook nog eens de gezelligste dansvloer in huis. Dus hop, voeten van de vloer.
Vervoer
Een probleem in Addis Abeba is dat er weinig straatnamen zijn. Het is dus vrij ingewikkeld om iemand uit te leggen waar je heen wilt of om zelf door de stad te rijden. Er zijn dan ook maar liefst vijf soorten taxi’s in de stad.
Er gaat slechts één (700 kilometer lange) treinbaan dwars door het land met als eindpunt buurland Djibouti. Die trip duurt ongeveer 12 uur. Je kan ook een auto huren, want de hoofdwegen zijn verrassend goed.
Goed om te weten
Beste reistijd: November t/m februari
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Birr
Taal: Amhaars
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.